Geen producten (0)

Veelgestelde vragen


Hoe spreek ik het uit?
Soe-groe :)

 

Waar komt het oorspronkelijk vandaan?
Sugru is een uitvinding van een Ierse student, Jane. De benaming komt van het Engelse woord ‘play’ wat in Ierland ook wel ‘sugru’ wordt genoemd.

 

Waar hecht Sugru zich allemaal aan?
Sugru hecht zich goed aan hout, glas, stof, plastic, keramiek, leer, en de meeste metalen, waarvan aluminium, staal, ijzer. Maar ook gelakte en gespuitte verf oppervlakten. Sugru hecht zich aan rubber en polycarbonaat.
Tip: Sugru hecht zich aan de meeste materialen, maar als je het wilt gebruiken op een oppervlakte waar je niet zeker van bent, probeer dan eerst een klein stukje wat je hebt over gehouden van een andere creatie. Gebruik het en 24 uur later heb je je antwoord.

 

Waar kun je Sugru beter niet voor gebruiken?
Sugru hecht zich, net als  de meeste andere soorten kit en lijm, niet goed aan polypropyleen, polyethyleen en metalen die zijn afgewerkt op oliebasis.

 

Is Sugru te verwijderen?
Ja, Sugru is van alle soorten oppervlakten te verwijderen. Om Sugru te verwijderen, snijd of knip je eerst het grootste gedeelte los. De rest kun je los krijgen met je nagel, (schuur)sponsje of zakdoekjes. Bekijk een video over het verwijderen van Sugru.

 

Is Sugru verfbaar?
Omdat Sugru een siliconen is en eigenschappen heeft van flexibel rubber, is het waarschijnlijk dat de verf van Sugru zal afbladderen. Er bestaat wel een mogelijkheid om verschillende kleuren Sugru te mengen en op deze manier jouw eigen kleur te fabriceren. Bekijk de kleurenkaart.

 

Bestaat er een mogelijkheid om de houdbaarheid van Sugru te verlengen?
Als je de niet opengemaakte Sugru pakjes bewaart in de koelkast heeft dit zeker een positief effect op de houdbaarheidsdatum. Soms wel tot twee keer zo lang!

 

Is Sugru veilig in contact met eten en drinken?
Voor het repareren van handvatten van keukengerei is Sugru uitermate geschikt. Maar om bijvoorbeeld een gat in een houten lepel te dichten raden wij af. Wij adviseren om Sugru niet direct in contact te brengen met voedsel. We zijn druk bezig om dit aan te passen, maar zover is het helaas nog niet.

 

Is Sugru hittebestendig / waterdicht?
Jazeker! Sugru is bestendig tegen extreme temperaturen; tot +180 °C en -50 °C. Sugru is vaatwasser bestendig en zoutwaterproof. Het is hitteproof, vriezerproof, UV bestendig en een goede isolatie tegen elektriciteit. Gebruik Sugru niet in combinatie met open vuur.

 

 

Jane uitvinding sugru

Jane, uitvinder Sugru.